Samsung Knox

Met Samsung Knox zijn uw mobiele toestellen in topconditie

Mobiel werken wordt steeds populairder. Daarmee neemt ook het belang van beheer en beveiliging van de mobiele werkplek toe. Met de gebruiksvriendelijke totaaloplossing Samsung Knox is dit beter in te regelen dan ooit.

Samsung Knox biedt uitgebreide beheeropties rondom de uitrol, het beheer en de beveiliging van mobiele devices. Om dit nog makkelijker te maken zijn de functionaliteiten onderverdeeld in solutions, die gezamenlijk alle kritische onderdelen van de mobiele omgeving bestrijken. Dat biedt onder andere de volgende mogelijkheden:

Eenvoudig aanpassen van toestelinstellingen
Met Samsung Knox houden organisaties de vinger aan de pols rondom toestelgebruik. Toestelinstellingen kunnen namelijk heel eenvoudig worden aangepast. Denk aan het uitschakelen van hardwareknoppen, het uitrollen van wallpapers en het plaatsen van app shortcuts. Zo weet u zeker dat toestellen altijd in lijn met de wens van de organisatie worden gebruikt.

Integraal pushen van MDM-profielen
MDM-profielen uitrollen gaat nog sneller met de solution Knox Mobile Enrollment. Profielen uit EMM-oplossingen als Knox Manage, Intune en MobileIron kunnen eenvoudig worden gepusht naar alle toestellen tegelijk. Dit gebeurt zodra het toestel verbinding maakt met 4G of wifi.

Beheer op basis van multivendor support
Veel organisaties gebruiken diverse soorten mobiele devices van verschillende fabrikanten. Ook dan is het belangrijk dat beheer snel en gemakkelijk verloopt. Knox Manage maakt het mogelijk. Met deze EMM-oplossing pusht u apps, updates en instellingen makkelijk naar alle toestellen tegelijk, ongeacht fabrikant. Dat levert al snel een mooie tijdsbesparing op.

Security tot in detail
De security van uw mobiele toestellen snel naar een hoger niveau brengen? Knox Platform for Enterprise biedt u keuze uit een zeer groot aantal mogelijkheden. Zo maakt u eenvoudig een gescheiden werk- en privéomgeving aan op mobiele devices, zet u VPN-verbindingen op en kunt u devices op afstand wissen. Dat vergroot de dataveiligheid en vermindert het risico op datalekken. Voor het gebruik van deze solution heeft u een aparte licentie nodig.

Testen van samenwerking tussen apps en firmware
Firmware-updates helpen het besturingssysteem van uw mobiele devices functioneel en veilig te houden. Maar de updates mogen natuurlijk niet in de weg staan van de werking van uw bedrijfsapps. Met de solution E-FOTA kunt u firmware daarom eerst testen. U weet daardoor zeker dat de update en app goed met elkaar samenwerken. Vervolgens rolt u de update direct uit naar alle toestellen in de organisatie. Dat maakt het makkelijk standaardisatie aan te brengen en laat medewerkers werken op basis van de laatste updates.

Optimaal gebruiksgemak met Samsung-smartphones
In combinatie met Samsung-smartphones profiteren beheerders van de meest uitgebreide mogelijkheden. Dat komt door de wisselwerking tussen Samsung Knox en het Knox platform, een beheeroplossing die standaard in de hard- en software van Samsung-toestellen is ingebouwd.

Voordelen van Samsung Knox:
• Volledige controle over het toestelgebruik
• Integraal pushen van MDM-profielen, securitymaatregelen, apps en configuraties
• Overzichtelijk beheer van alle toestellen, ongeacht fabrikant
• Sterke databeveiliging dankzij Knox Platform for Enterprise en Knox platform
• Mogelijkheid tot vooraf testen van firmware-updates

Meer weten over de mogelijkheden?
Als Certified Partner van Samsung richten we uw mobiele omgeving op maat en future-proof in. Dat doen we op basis van innovatieve oplossingen die meerwaarde bieden op de lange termijn. Wij voorzien u dan ook graag van specialistisch advies op maat, zodat u nog beter in kunt spelen op de wensen van de klant. Zo haalt u nog meer uit uw dienstverlening