Vast Mobiel Integratie

De smartphone is op zakelijk gebied een essentieel gereedschap. In eerste instantie wordt de smartphone gerelateerd aan de buitendienst. Uit recente studies blijkt dat ook op kantoor de smartphone boven de vaste telefonie wordt verkozen. Dit komt voornamelijk door de bekendheid met het apparaat en de eenvoudige toegang tot klantgegevens. Daarnaast is er een grote toename in BYOD (Bring Your Own Device), waardoor het gebruik van de smartphone op de werkplek flink is toegenomen.

WE VOIP

Samsung WE-VoIP Client
Naast de voordelen ontstaan er door het toenemende gebruik van de smartphone (op de werkvloer) ook een aantal problemen. Als eerste kan de spraakkwaliteit op sommige momenten zwak zijn. De kosten van een normaal gesprek op een smartphone zijn beduidend hoger. Ook kan de smartphone gebruiker bepaalde functies niet gebruiken, zoals doorverbinden en opnemen. Daarvoor heeft Samsung; de Samsung WE-VoIP applicatie ontwikkeld. Dit is een “Mobile Client” die ervoor zorgt dat alle telecommunicatie functies ondersteunt worden.

Samsung WE-VoIP maakt gebruik van GSM dialer, HD spraaktechnologie en Wi-Fi Hand-over (overdacht) mogelijkheden. Hierdoor kan de gebruiker vertrouwen op HD spraak voor heldere spraak kwaliteit. Daarnaast kan er gecombineerd gebruik worden gemaakt van mobiel en VoIP bellen. De eenvoudig te gebruiken instellingen maakt het mogelijk om zijn/haar feature simpel aan te passen. Bijvoorbeeld het activeren van de functie: “niet storen”. Wanneer je buiten bereik van het Wi-Fi netwerk valt schakel je automatisch naar LTE (Long-Term Evolution). Hierdoor kan de gebruiker betrouwbaar en flexibel bellen zonder afhankelijk te zijn van een bepaalde standplaats.